Voor een fotoserie ‘Portret van een vriendelijk universum’, zoek ik mensen die zich willen laten portretteren.

 

Het beeld dat via de media en in de drukke stad dagelijks van de wereld wordt geschetst, is er een van competitie, uitsluiting, ‘ik was hier eerst’, dreiging, conflicten, oorlog, agressie en brute terreur. Van meer moeten doen om te voldoen. Van hetzelfde moeten zijn als… – ja als wie eigenlijk – om mee te kunnen tellen. Van schuld aanwijzen met de dagelijkse vraag ‘hoe heeft dit zo kunnen gebeuren?’ Sociale media floreren niet bij eendracht en worden geregeerd door algoritmes die tegenstellingen voeden. We zien wereldleiders en politici die zich staande proberen te houden in dat circus in plaats van ertegenin te gaan en die taal uitslaan waarmee ze niet het goede voorbeeld geven.

 

We zouden vergeten dat de meeste mensen gewoon het goede willen. Ze worden minder zichtbaar in de mediastorm en de drukte, maar met hen vergeleken vormen agressieve schreeuwers met elkaar maar een handjevol. Alleen, die maken eenvoudigweg meer geluid en ze krijgen of nemen meer podium. Dat geeft een vertekend beeld van de wereld.

 

Denkend aan de vraag die ieder mens zich volgens Albert Einstein eens te stellen heeft – ‘Is dit een vriendelijk universum waarin wij leven?’ – zoek ik mensen die zich willen laten portretteren. In een beeld en in woorden. Een paar woorden of juist wat meer, maar die iets zeggen over wat je voor de wereld, voor de mensen, voor het leven wenst. Er schuilt een bijzondere schoonheid in de zichtbaarheid van mensen die gewoon graag het goede willen en die zichtbaarheid is belangrijk.

 

Ben je geïnteresseerd, of ken je iemand die dat zou willen, neem dan contact met me op. We maken foto’s en praten over wat voor jou het goede leven is, of in elk geval over wat voor jou een universum tot een vriendelijk universum maakt. We overleggen waar je geportretteerd wilt worden. In de studio of ergens anders op een favoriete plek. In werk waar je van houdt of waar je trots op bent, of met iets anders waarin je passie ligt.

 

 

 

 

 

 

 

Erik de Rie – Fotografie

  • Portretfotografie
  • Fotoshoots in prettige ontspannen sfeer, voor portretfoto’s in de studio of op locatie
  • Mooie profielfoto’s voor website, social media of cv.
  • Zakelijke portretten