Portret van een vriendelijke wereld

 

Boek verschijnt 2022…

 

Een tijd geleden ben ik begonnen met mensen te praten over de vraag die Einstein eens stelde: ‘Is dit een vriendelijk universum waarin wij leven?’  En ik ben die mensen gaan portretteren om ze af te beelden met hun eerste gedachten over juist die vraag.

Inmiddels is het een prachtig mozaïek van gedachten en gezichten geworden dat gebundeld gaat worden in een boek dat in 2022 zal verschijnen. Op deze pagina houd ik je op de hoogte van dat proces.

 

Albert Einstein meende dat het belangrijk is dat we een antwoord geven op de vraag of dit een vriendelijk universum is. Wanneer we besluiten dat dat niet zo zou zijn, zo zei hij, dan zullen we ons steeds verder bewapenen tegen dat niet vriendelijke universum, totdat we onszelf uiteindelijk helemaal zullen isoleren. Wanneer we daarentegen besluiten dat dit wel een vriendelijk universum is, dan kunnen we al onze kennis inzetten om het beter te gaan begrijpen. Het antwoord op die vraag is dus van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van onze levens.

 

Wanneer je oppervlakkig kijkt naar wat het nieuws en de media domineert, dan zou je denken dat dit geen vriendelijk universum kan zijn. Maar de mensen die eenvoudigweg een  goed leven willen voor zichzelf en voor de mensen om hen heen, blijven daar onzichtbaar. Toch zijn ze in de meerderheid. Je komt ze overal gewoon tegen, wanneer je ze maar tegemoet treedt. Ze  worden zichtbaar in deze serie, met al hun verschillende gedachten over een vriendelijke wereld.

 

Van een aantal portretten die je straks in het boek terug zult zien, vind je hier een preview

 

 

 

 

 

 

Erik de Rie – Fotografie

  • Portretfotografie
  • Fotoshoots in prettige ontspannen sfeer, voor portretfoto’s in de studio of op locatie
  • Mooie profielfoto’s voor website, social media of cv.
  • Zakelijke portretten