Het licht wil niet van wijken weten

 

Na ‘Volwassen bestaat niet’ uit 2017 is er nu een nieuwe bundel: ‘Het licht wil niet van wijken weten’ met zestig nieuwe gedichten. Nu is er een koppeling die ik wil maken.

 

Gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden kunnen niet zomaar op hulp rekenen zoals wij dat hier kennen. Daardoor zijn ze vaak weerloos aan hun lot overgelaten. Het Liliane Fonds  biedt die kinderen voor relatief kleine bedragen toegang tot onderwijs, wat ze anders niet zouden hebben. Dat gaat wat mij betreft over licht in de duisternis.

 

Voor het boek betaal je € 9,95. Door de productiekosten van 100 boeken voor mijn rekening te nemen, kan zestig procent van dat bedrag beschikbaar komen voor het Liliane Fonds. Bij een bestelling van tien tegelijk, ben ik bereid om te komen voorlezen uit het werk en praten over de gedachten aan licht en donker, positief en negatief, optimisme en pessimisme die erachter zitten. 

 

Je kunt denken dat het een druppel op een gloeiende plaat is wanneer één of een paar kinderen toegang krijgen tot onderwijs en zich kunnen ontwikkelen, maar dat is het niet. Het is belangrijk dat wij daar als mensen waarde aan hechten en wie weet wat er uit hem of haar kan groeien. En jij, je krijgt 60 gedichten die in weerwil van een hardnekkig melancholische inslag en hang naar het donker, onvermijdelijk leiden naar de gelukkige uitkomst dat hoop en licht uiteindelijk niet van wijken weten. Dat lijkt me goed nieuws.

 

Je kunt het boek bestellen op https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/erik-de-rie/

Erik de Rie – Fotografie

  • Portretfotografie
  • Fotoshoots in prettige ontspannen sfeer, voor portretfoto’s in de studio of op locatie
  • Mooie profielfoto’s voor website, social media of cv.
  • Zakelijke portretten